Information om Jippot!

Nästa planeringsmöte kring jippot måndag 11.3.2024 kl.18-20.

Länkar till klassernas arbetsuppgifter, butikslista, timplanering samt anvisningar för de olika stationerna finns längst ner på denna sida.

Vi kommer att ordna en talkokväll inför jippot den (datum kommer senare) på skolan. Sätt in det datumet i kalendern och kom med och gör jippot till en glad tillställning även i år!

ANMÄLAN TILL TALKOKVÄLLEN KOMMER NÄR TALKOT NÄRMAR SIG

De kommande åren, då skolgården inte är i bruk, kommer jippot att ordnas på skolans p-plats och närbelägna områden. Det blir en hel del förändringar i programmet men vi räknar med en super tillställning ändå. För att få ett lyckat jippo behövs mångas insats!

Alla klasser kommer att ha sina egna uppgifter som vanligt, uppgifterna delas ut via klassombuden inom kort. Men alla kan göra någonting redan nu:

Lotteri! Till detta behöver vi presentkort. Hör dig gärna för om möjliga presentkort som kan doneras till lotteriet. Meddela även om alla donerade presentkort till adressen hos.kyrkslatt@gmail.com eller ordförande Johanna 040 158 88 83 i god tid före jippot.

Det kommer också att finnas punkter för mete och lyckohjul och för dem behövs små grejer och godis. Samla på dig sådant som kan användas.

Saker till lotteri, mete och lyckohjul samlas in under veckorna 13-14 och vi meddelar närmare om logistiken kring detta. Vi önskar främst stora paket med större mängder, då vi inte har så stort förråd och sortering måste ske smidigt. Kanske du har kontakt till något företag som kan donera någonting?

Evenemanget ger Hem och skola merparten av våra intäkter, som vi oavkortat använder till att stöda elever och studerande i Winellska skolan och Kyrkslätt gymnasium.

Tillsammans får vi även i år fira ett lyckat jippo!

Tack för din insats!

Första maj-jippot i ett nötskal

Här hittar du allt du behöver veta om Hem och skolas traditionella första maj-jipppo, som ordnats sedan 1968. Jippot lockar årligen kring 700 personer till skolcentret i Gesterby och är vår förenings viktigaste inkomstkälla. På bara några timmar får vi in drygt tio tusen euro, som vi under året kan använda för att stöda elever och studerande i Winellska skolan och Kyrkslätts gymnasium. Det är alltså värt all den möda vi lägger ner, och din insats är viktig!

Du kan hjälpa på många sätt:

• Bidra till den uppgift din klass har

• Kom på TALKOKVÄLLEN (se nedan)

• Hämta vinster till lotteri (i år gärna presentkort pga utrymmesbrist), mete och lyckohjul till talkokvällen eller vaktmästarens "koppi".

• Använd dina kontakter för att få donationer.

• Köp något från butikslistan och hämta till skolan, meddela Johanna Främling vad du hämtar..

Länkar:

Här hittar du listan över vad som bör skaffas till jippot, VÅREN 2024. Kolla gärna igenom listan och se vad du kan bidra med! Meddela Johanna Främling per telefon 0401588883 eller johanna.framling@gmail.com vad du kan köpa.

Här hittar du snart en lista över vilka uppgifter som sköts av vilken klass, VÅREN 2024. Kolla din klass uppgifter och se vad du kan bidra med!

Här hittar du en mall på en tom timplaneringen för själva jippot (vilka familjer kan ställa upp vilka tider). Den fyller klassombudet i för klassens del. Printa ut och ha en kopia framme vid er station. På talkokvällen printas även tomma listor ut till förfogande.

Här hittar du anvisningar för de olika uppgifterna

Tillverkning av mjöd och bakverk

Blankett: Vem lagar och vilken mängd av mjöd och bakverk (printable)

Försäljning av mjöd och bakverk